Stilig ivaretatt drøm fra 1950-tallet

Et ektepar fra Helsingfors ga slektsklenodiet, en verdileilighet fra 1950-tallet, en tidsriktig oppussing og ga den et trivelig og hjemmekoselig utseende.

Huset tar vare på historien

Noen hus gjør inntrykk ved første blikk. Dette flotte femtitallshuset i bydelen Munksnäs, vest i Helsingfors, er fullt av unike og originale detaljer og ekte 1950-tallsånd. Ved trappene og ytterdøren kan man dra kjensel på husets historie og la formspråket og kvaliteten imponere.

Såvel husets opprinnelige gulvlister som vindusposter av marmor gir uttrykk for eiernes ønske om å ta vare på husets historie.

Fortid og fremtid går hand i hand

Huset er fullt av vakre tidstypiske detaljer, som varierende trappeganger og dype vindusposter, som bare er å se i eldre bygninger. Også husets interiør er nøye planlagt og tro til originalstilen. Husverten med mange barndomsminner fra sine besteforeldres tid har med oppussingen fått leilighetens sjel vekket til live igjen og tatt vare på den opprinnelige stemningen i huset.

Samtidig anvender man moderne byggeteknikk og fikse løsninger under overflaten som sørger for en velfungerende hverdag for barnefamilien som bor i huset i dag.

Et luksuriøst spa

En av juvelene i huset er spa-avdelingen i den nederste etasjen der man har ønsket å skape en oase for å slappe av samt en romslig og velfungerende badstuavdeling ved siden av fritidsrommene. I dette baderommet er taket dominert av mørke trespiler, og på gulvet blir de flott gjenspeilet av Vieser Dot-designslukrist med spiler i Kebony-tre. Resten av det romslige baderommet er preget av lyse sandtoner som sammen med det store badekaret og innebygde regndusjhoder skaper en fasinerende, luksuriøs og fredelig atmosfære.

Et visuelt valg

Fordi de store gulvflisene rundt Vieser Dot er kuttet i segmenter, har man oppnådd en vakker og jevn flisfordeling og velfungerende gulvhellinger. Den runde Dot-slukristen som får en synlig rolle på gulvet og i baderomsinnredningen, fungerer som en blikkfanger sammen med store lyse gulvflis.

Bakgrunnen i dusjrommet består av vertikalt lagte «fingerflis» som påminner om 1950-tallet og danner en vakker ramme rundt dusjen. Sluket under Vieser Dot-risten fungerer effektivt også når begge dusjene er i bruk, slik at valget av trerist kunne tas på rent visuell basis og uten å kompromittere stilen i baderommet.

Design og funksjonalitet i skjønne forening

Store trerister, som Vieser Dot her, er produsert i Finland, på økologisk måte og uten giftstoffer.

De seneste årene har Vieser satset enda sterkere på å få med finsk design som en del av gulvløsninger i baderom. Selv om vi til tider har tatt meget dristige design-valg som ikke er mainstream, har vi aldri vært villige til å kompromittere funksjonaliteten.

Dette gjør det mulig å utføre flotte visuelle løsninger som ikke gir avkall på funksjonaliteten. Slik kan resultatet bli fantastisk praktfullt.

Vil du vite mer?
Per Arild Alfheim Area Sales Manager Norway +47 913 31 315 per@vieser.no

Referanser knyttet til prosjektet

Privat bolig / Oppussing av en enebolig fra 1950-tallet

Se presentasjonen