Sikre prefabrikerte bad

De nye baderomselementer utviklet i samarbeid mellom YIT og elementfabrikken er benyttet i prosjektet, som bygges klare for montering i fabrikk.

YIT er i ferd med å bygge et nytt leilighetsbygg i Pääskyvuori, Turku, for boligselskapet Oy Turun Pääskynpesä. Baderomsmoduler, prefabrikert og klare for installering, ble utviklet av YIT i samarbeid med en byggemodulfabrikk for bruk i nye leiligheter. Viesers finske avlange sluksystem ble valgt for gulvsluk, som gjør det mulig med ensrettet avløpshelling og større gulvfliser. Både familieleiligheter og kompakte studioleiligheter vil være tilgjengelig i Pääskynpesä. YITs nye prefabrikerte byggemodulprodukter ble brukt for badene i leilighetene. 

«YIT begynte å utvikle et nytt bademodulprodukt, og søkte nye og innovative løsninger. Underveis fant vi Vieser som vår partner for å utvikle et gulvsluksystem for dette prosjektet, forklarer YITs planleggingssjef for byggsystemer», Aki Pirttijärvi. 

«Valget var basert på Viesers serviceinnstilling og et rimelig priset produkt med gode egenskaper», fortsetter Pirttijärvi.

Viesers fordel er serviceorientering og gode produktegenskaper
Ferdige baderomselementer har blitt brukt iTurkus Pääskynpesä

Fabrikkforhold sørger for sikkerhet

De prefabrikerte baderomsmodulene for Turun Pääskynpesä ble produsert ved fabrikken. Der blir baderommene ferdig montert fra deler, beskyttes mot været, og installeres deretter på stedet samtidig som reisverket. Etter det kan den ferdige baderomsmodulen åpnes, fiks ferdig med alle nødvendige komponenter. 

«Fordelen med denne gjennomføringsmetoden er at den prefabrikerte modulen monteres ferdig i fabrikkens trygge omgivelser», understreker Pirttijärvi. 

«Badene i dette prosjektet er spesielle. Normalt ville det være to runde sluk i våre bad, noe som begrenser utvalget av fliser. Denne gangen brukte vi imidlertid kun avlange gulvsluk, som gjør det mulig med ensrettede hellinger og større gulvfliser»

Aki Pirttijärvi, YIT
Vieser Line er designet og produsert i Finland

Viktigheten av design og hjemlig opprinnelse

I siste instans var valget av avlange gulvsluk et spørsmål om estetikk. Mange kunder foretrekker litt større gulvfliser og det generelle utseendet det gir.

«Forhåpentlig vil den prefabrikerte modulløsningen kun skille seg ut for kunden i form av høyere kvalitet. Vi håper at de i stedet vil legge merke til det avlange gulvsluket og de lekre flisene som løsningen gjorde det mulig å bruke», sier Pirttijärvi med et smil. 

«Våre kunder setter svært stor pris på design. Turun Pääskynpesä er et produkt som selges til forbrukere, slik at utseende spiller en veldig stor rolle. Det faktum at Vieser er et finsk selskap er også et godt salgsargument», sier Pirttijärvi.

Vil du vite mer?
Per Arild Alfheim Area Sales Manager Norway +47 913 31 315 per@vieser.no

Referanser knyttet til prosjektet

Boligaksjeselskap Turun Pääskynpesä

Se presentasjonen