Ofte stilte spørsmål

Jeg har et beige-farget Upovieser-gulvsluk, finnes det reservedeler til det?

Det finnes ikke lenger reservedeler tilgjengelig for gamle beige-fargede Upovieser-sluk (1980-1995). Produksjonen ble avviklet for over 20 år siden, samme gjelder produksjon av reservedeler. Generelt anbefales det å skifte ut gamle gulvsluk om det ikke lenger finnes reservedeler som tilfredsstiller dagens forskrifter. Regelverket for typegodkjenning av gulvsluk ble oppgradert i Finland i 1995, og denne gamle modellen er ikke i samsvar med dagens regelverk. Ved renovering er den eneste sikre løsningen å fjerne det gamle sluket og bytte det ut med et nytt, typegodkjent og sertifisert sluk.


Det er rustflekker under slukristen, hva kan det skyldes?

Av en eller annen grunn har rustholdig skitt festet seg mellom slukristen og rammen, noe som fester seg på slukristen. Det er imidlertid mulig å fjerne det ved å skrubbe det. Du kan sammenligne dette fenomenet med at du lar en våt og rusten spiker bli liggende på kjøkkenbenken.


Er det mulig å forkorte anboringene til Vieser One-vertikalsluk, dersom disse gjør det vanskeligere å montere produktet?

Dersom man ikke trenger anboringer, kan de forkortes eller sages vekk (unngå imidlertid å skjære hull ved anboringen). Anboringene har et plastdeksel som må stikkes hull i før bruk, men det er ikke nødvendig om de ikke skal brukes.


Er det mulig å kjøpe spesialvannlås til lave Vieser-gulvsluk?

Nei, det finnes ikke spesialvannlås for Viesers lave modeller.


Er det mulig å montere spesialvannlås i RST-vaskeservanter?

Nei, det kan man ikke. Materialet i rustfrie vaskeservanter er ofte for tynt, og derfor kan spesialvannlåsen ikke monteres så tett som ønskelig mot bunnen av vannservanten.


Er det mulig å montere Vieser-forhøyningsring i et gammelt støpejernsluk?

Vieser har ikke testet en slik løsning.


Finnes det reservedeler til den gamle Vieser-vakuumventilen, f.eks. ventilpakninger eller O-ringer?

Dessverre har vi ikke lenger reservedeler. Produktet ble fjernet fra vårt sortiment i 2013. Vi anbefaler å bytte denne ventilen ut med Vieser One-vakuumventil (LVI 4162820) i enden av det samme røret.


Finnes det versjoner av forhøyningsringer med anboringer?

Det finnes en versjon av forhøyningsring med anboringer (3×32). Det er mulig å koble 3 stk. anboringer à 32 mm til forhøyelsesringen.


Gulvsluket stinker, hvor ligger feilen?

Ubehagelig lukt kan skyldes følgende årsaker: avtakbart vannlås er ikke riktig festet eller sluket er skittent eller uttørket. Dersom gulvsluket ligger på et sted med lavt vannforbruk, kan man montere en spesialvannlås i sluket for å hindre avløpsgasser fra å spre seg i rommet. Også tilslutningsrør kan være skitne (f.eks. et rør vridd i støpet samler opp litt vann -> og skitt ->lukter i retning gulvsluk).


Hva er størrelsen på Vieser RTS-slukrist?

Størrelsen er 197×197 mm eller 160×160 mm.


Hvilket materiale er slukristene til RST-gulvsluket laget av?

Slukristene er av rustfritt stål (AISI304). Ikke av syrebestandig stål.


Hvor høyt kan Vieser One-sluk monteres ved hjelp av støtteben.

Maksimum monteringshøyde for støtteben til Vieser One-sluk er 280 mm.

Vieser One støtteben pakken inneholder 3 stk støtteben som er 80 mm lenger en dem som er  inkludert i Vieser One sluker.


Hvor kan vakuumventilen monteres?

Vieser-vakuumventil brukes i bygningens ventilasjonsrør når bygningens avløp er i direkte kontakt med uteluft. Med tillatelse fra kommunalteknisk avdeling i kommunen kan ventilasjonen også håndteres kun via vakuumventilen. Vakuumventilen skal monteres i en bygning på et sted hvor det ikke er fare for nedfrysning og over den aller øverste mulige vannstanden for avløpspunkter som ventilen betjener. Vakuumventilen må monteres på et sted hvor det er god tilgang til luft.


Hvor varmt vann / damp tåler gulvsluket?

Polypropen-sluk tåler kontinuerlig vannstrøm på 85 °C og kokende vann på 100 °C kortvarig.


Hvordan fungerer Vieser-vannlås med vaskemaskintrakt?

Egner seg for avløpsmontering av en vaskemaskin (direkte til avløpslinje); avløpsslangen monteres i trakten.


Hvordan kan jeg lage en liten forhøyning for gulvsluket?

I slike situasjoner anbefaler vi den lave Vieser-forhøyningsringen. Emballasjen inkluderer en klemring som gjør det mulig å koble vannmembranen til forhøyningsringen. Lav forhøyningsring øker høyden med 12-16 mm. Høy forhøyningsring egner seg best til forhøyninger på mer enn 25 mm, og forhøyningsring med anboringer egner seg til forhøyninger på mer enn 66 mm.


Hvordan kobles et gulvsluk i polypropen (PP) til et avløpsrør i polyeten (PE)?

Med O-ring av polyeten. Den ene enden sveises med en elektromuffe (eller plate) til rørsystemet og O-ringkobling monteres i slukdelen.


Hvordan monteres gulvsluk på et gulv med akrylmasse- eller polyuretanbelegg?

For vannisolasjonsbilder og nødvendige deler, gå til:


Hvordan og hvor kan jeg finne riktig type spesialvannlås til mitt gulvsluk?

Det finnes to typer spesial vannlås tilgjengelig for Vieser-gulvsluk. Vannlåsen til Vieser One-gulvsluk skiller seg ut fra spesialvannlåsen til et vanlig Vieser-sluk på grunn av sitt store blå løftehåndtak. Begge produktene kan kjøpes i jernvarebutikker med bredt sortiment og hos VVS-grossister.


Jeg har Vieser-sluk og lurer på om jeg bør kjøpe Vieser-slukrist til sluket?

Dersom du allerede har montert et Vieser-sluk, anbefaler vi at du også monterer et Vieser-slukrist. Rammen av vår RST-slukrist har en liten krage som beskytter vannmembranen, og dette gjør at du får en trygg montering i samsvar med forskriftene. fastsetter at vannisolasjon ikke skal være eksponert ved montering av en firkantet slukrist og at vannlåsen må kunne løftes opp for renhold.


Kan flere forhøyningsringer monteres oppå hverandre?

Maksimalt to forhøyningsringer kan monteres oppå hverandre.  Det er også mulig å plassere en lav forhøyningsring oppå en høy forhøyningsring, men det motsatte er ikke mulig.


Kan man la være å bruke forhøyningsringens hvite støttering ved montering?

Nei. Støtteringen skal støtte forhøyningsringen og holde den i riktig fasong så lenge den er i bruk. Mulige bevegelser i konstruksjoner får ikke påvirke fasongen på forhøyningsringen.


Kan to forhøyningsringer monteres oppå hverandre? Kan den lave forhøyningsringen forlenges med noen av forhøyningsringene som leveres av produsenten?

To lave forhøyningsringer kan ikke monteres oppå hverandre. (Dimensjonene øverst i den lave forhøyningsringen skiller seg ut fra andre forhøyningsringer eller gulvsluk).

Den lave forhøyningsringen skal alltid være øverst og kan dermed ikke forlenges med andre forhøyningsringer.


Regulerbar stålramme, hvordan fungerer den?

For å lette arbeidet med flislegging har vi laget en regulerbar stålramme som kan reguleres maks. 15 mm sideveis fra gulvsluket. Totalt reguleringsområde er 30 mm. Rammen har et eksentrisk hull som gir reguleringsmulighet. Også kragen som er montert i rammen, er eksentrisk, noe som gir mer reguleringsmuligheter.


Vakuumventilen fungerer ikke, hva skyldes dette?

Mest sannsynlig er det blokkering i avløpsnettet, noe som gjør at en del av luften trykkes tilbake mot vakuumventilen. I en slik situasjon vil vakuumventilens pakning presse seg enda tettere mot vakuumventilen. For å identifisere blokkering, gjør slik: 1. Løsne vakuumventilen fra enden av avløpsrøret og legg et papirark på toppen av avløpsrøret. 2. Bruk utstyr koblet til avløpet: dersom papirarket flyr av gårde, har du sannsynligvis en blokkering i avløpssystemet.


Ved bruk av vannmembranflens i Vieser-gulvsluk, må den synlige delen av flensen mellom slukristens ramme og slukets klemring beskyttes med mørtel?

Nei om risten til et Vieser-gulvsluk monteres enten med plastramme eller rustfri stålramme i forbindelse med flisleggingen. Den rustfrie stålrammen må monteres slik at vannmembranflensen blir skjult.


Kontakt oss Kontakt oss