Nykomlingen i baderommet har både utseende og størrelse med seg

Små design-grep utfører mirakler for helhetsinntrykket i baderommet. Som den første bedriften i det nordiske markedet kommer Vieser med helt nye, store design-gulvslukrister som gir den synlige delen av en teknisk løsning en ny rolle. Den store designristen på gulvet er laget for å vises og gi baderomsinnredningen et spennende og personlig preg.

Allerede tidligere har både den runde Vieser Dot-risten og den kvadratiske Vieser Square-risten vært tilgjengelige i våtromstilpassede tremateriale (Accoya- og Kebony-tre). Vieser lytter nøye til kundenes ønsker og kommer nå med helt nye Vieser Dot- og Vieser Square-designrister som kan belegges med flis. Disse ristene er like store som ristene av tre: sirkelen har en diameter på 60 cm, den kvadratiske risten har sider på 60 cm.

De beleggbare ristene

Med hjelp av disse såkalte beleggbare ristene får kunden en helt ny mulighet å endre uttrykket som baderomsgulvet har. Risten er som en metallbrikke som kan bære på nesten hvilken som helst flis eller materiale som passer på gulvet. Flisene festes på risten enten med mørtel eller flislim. Det avlange Vieser Line-gulvsluket har vært tilgjengelig på markedet i flere år. Det samme prinsippet er i bruk også her, men det avlange gulvsluket blir vanligvis installert inntil eller nært veggen. Vieser Dot og Vieser Square derimot er designet for å være midt på gulvet og som ledsager til regndusjer i samme form (rund eller kvadratisk). Idéen her er at når man dusjer kan man stå på disse stødige og elegante ristene. En spesielt stilig helhet får man ved å kombinere de store ristene med store gulvfliser som mange ønsker. For eksempel passer en gulvflis på 60 cm x 60 cm med tilsvarende inndeling på skjøtene pent sammen med en rist i samme størrelse.

Den store fordelen med en beleggbar slukrist er de uante mulighetene: kunden kan fritt velge den ønskede flisen og eventuelt gjøre slukristen nesten usynlig ved å velge den samme flisen både på slukristen og i gulvet rundt det. Kunden kan også spille med ulike toner og fremheve slukristen med en annerledes gulvflis. Den beleggbare risten kan flislegges med en stor steinflis, flere mindre fliser eller til og med mosaikk. Gulvristen kan også fylles med mikrosement, harpiks eller en annen masse som passer til bruk i våtrom.

Stilig design uten kompromisser

Vieser Square-slukrist er designet av den finske formgiveren Saku Sysiö. Vieser-designprodukter har alltid hatt funksjonalitet i fokus. Alle designristene passer sammen med Vieser One-gulvsluket – ingen ekstra tilbehør behøves. Vieser Onegulvsluk er blitt installert i over 6 millioner eksemplarer, og kundene våre kan fortelle at det er raskt og simpelthen enkelt å installere.

Gulvsluket er bekymringsfritt i bruk, noe som beboerne er takknemlige for. Vieser-gulvslukets avrenningskapasitet er tilstrekkelig for hele to regndusjer. God avrenningskapasitet er noe som bare et fåtall gulvslukskjøpere tenker på, men den har mye å si for gulvslukets brukskvalitet og vedlikehold. Det er neppe noen som vil våte hele baderomsgulvet når man dusjer, eller hver uke rengjøre en fullstappet vannlås i gulvsluket. I snitt blir Vieser-gulvsluk rengjort 1–2 ganger i året.

Sammen med store Vieser-designrister kommer et løfteredskap som løfter også en stor rist lett og ergonomisk og gjør det enkelt å sjekke undersiden av risten. Slukristen må først og fremst være holdbar og solid slik at hverdagen i baderommet er trygt for alle brukere, for eksempel de med rullestol.

«Vi strever etter å tilby produkter som støtter de ulike innredningsplanene og inspirerer mennesker til å ta enda visjonærere valg enn før når de pusser opp baderommet. Alt må likevel starte med produkter som er solide og trygge i bruk og som har de nødvendige typegodkjenninger. Vi ønsker å tilby design av høy kvalitet og effektiv funksjonalitet uten å la det gå utover monterings- eller vedlikeholdsevne.»

– Annika Jyllilä–Vertigans, CEO, Vieser

 

Den finske Vieser produserer unike designrister og gulvslukløsninger av høy kvalitet som inspirasjon og glede til alle, fra profesjonelle aktører innen bygg og anlegg og interiørarkitekter, til forbrukere med hus eller leilighet. Produkter har blitt produsert i Österbotten i Finland allerede siden 1973. Cirka seks millioner Vieser-gulvsluk er hittil montert, og Vieser har virksomhet i Finland, Sverige, Norge og Estland.