Hedersbevisning Fennia Prize 20 for design-rist fra Vieser

Viesers designinnovasjon, den runde Vieser Dot-slukristen av Accoya-tre mottok hedersbevisningen i designkonkurransen Fennia Prize 20 i år. Fennia Prize-konkurransen og prisen ble grunnlagt i 1989 av Fennia og Design Forum Finland for å fremme et innovativt design og bedriftenes konkurransefordeler. Nå for tiden samarbeider Fennia-konsernet og arbeidspensjonsselskapet Elo om prisen, og deres mål er å fremme bedriftenes vekst og de ansattes trivsel. Mottakerne av prisen blir valgt av en uavhengig jury, basert på kriterier og design på høyt nivå.

Design fra Finland

Formspråket på Vieser Dot-slukristen er av designeren Saku Sysiö fra Aivan designbyrå. Den fordomsfrie holdningen og et modig visuelt synsvinkel passet godt sammen med Viesers nye strategi som baserer seg på design. «Vi endrer tenkemåter — slukrist blir en del av baderommets innredning og arkitektur», fastslår Sysiö. Denne rolleendringen og en sterk og synlig tilstedeværelse i baderommet er kjerneelementene i Vieser Dot-slukristen. I tillegg til finske design blir Dot-risten også produsert i Finland – altså finsk design-knowhow i dobbelt forstand. Som alle Vieser-produkter blir også design-slukristene produsert fra start til slutt i Österbotten i Finland.

Vieser Dot bringer treet til baderomsgulvet

Materialet på Vieser Dot-slukristen er behandlet Accoya-tre som er egnet for bruk i våtrom. Trematerialet kommer fra bærekraftig skogsbruk og er svanemerket. Risten kan fås enten oljet, noe som gir treet en varm fargetone, eller hvitvokset, som gir et lysere resultat. Slukristen av tre har en diameter på hele 600 mm. Tanken bak er at man kan stå på risten når man dusjer, for eksempel under en rund regndusj, som passer ypperlig som ledsager.

Slukristen med de nøye gjennomtenkte detaljene representerer funksjonelt design på sitt beste. Det varme trematerialet kjennes mykt og varmt under føttene, og når rennende vann treffer risten oppstår det en myk lydverden – og hvert øyeblikk i dusjen blir til luksus i hverdagen. Slik forvandles et vanlig baderom til et luksuriøst spa der hvert øyeblikk blir til en nytelse. Det er verdt å legge merke til at Vieser Dot, slik som alle Vieser-designrister, er kompatibel med den effektive og sikre basismodellen av Vieser Line-gulvsluk. Man behøver altså ingen spesielle nye gulvslukløsninger.

«Vi er meget glade og takknemlige for den hedersbevisningen som vi har fått. Vi har arbeidet iherdig og lenge med designproduktene våre, og som bedrift har vi løftet frem høyklassig design som én driver i vårt nye strategi. Det er fint å oppleve hvordan denne modige kursendringen og dens frukt, Vieser Dot, får et positivt løft i form av hedersbevisningen i den ansette Fennia Prize-konkurransen. Vi er like glade over å ha fått følge hvordan våre designprodukter er blitt tatt entusiastisk i mot blant kunder og hos samarbeidspartnere. Viesers designløsninger er likevel alltid en kombinasjon av design og funksjonalitet. Vi ønsker å tilby design av høy kvalitet og effektiv funksjonalitet uten å la det gå utover monterings- eller vedlikeholdsevne. Slik kan kunden nyte et førsteklasses designprodukt som tåler tidens tann, helt uten ekstra bry eller bekymring.»

– Annika Jyllilä–Vertigans, CEO, Vieser

For mer informasjon kontakt: Anna Elo, Head of Marketing and communications I anna@vieser.fi/no I +358 40 5812567

Mer informasjon om Fennia Prize.

#fenniaprize #designforthefuture

 

Det finske selskapet Vieser produserer unike designrister og gulvslukløsninger av høy kvalitet som inspirasjon og glede for alle, fra profesjonelle aktører innen bygg og anlegg og interiørarkitekter, til forbrukere med hus eller leilighet. Produkter har blitt produsert i Österbotten i Finland helt siden 1973. Cirka seks millioner Vieser-gulvsluk er hittil montert, og Vieser har virksomhet i Finland, Sverige, Norge og Estland.