Ny Vieser Lauha x Joanna Laajisto produktserie

Vieser utvider produktsortimentet og lanserer sin nye møbelkolleksjon i mai 2023. De nye treproduktene er designet av interiørdesigner Joanna Laajisto og laget i Finland.

Vieser har lenge svart på kundenes endrede forventninger til baderom ved å lansere design gulvsluksprodukter som dekker dette behovet, for eksempel store tredeksler til gulvsluk, som har blitt svært godt mottatt blant kunder. Disse neste generasjons løsningene kombinerer toppmoderne pålitelighet med avansert designarbeid. Som en naturlig fortsettelse av denne utviklingen introduserer Vieser nå en helt ny dimensjon til sitt produktsortiment, designmøbler av høy kvalitet, designet av interiørarkitekten Joanna Laajisto.

Vieser Lauha x Laajisto – et mildere liv

Navnet på produktlinjen, «Lauha», er finsk og refererer til selskapets österbottniske røtter. I Viesers hjemtrakter Kauhajoki kaller de det milde, søte været “lauha”. Den samme avslappende atmosfæren gjentas i designspråket til de nye møblene. Tidsbestandig design kommer med forsikringen om at produktene tåler bruk og ulike forhold. Lauha-produktene er laget av Kebony-tre, egnet for våtrom. I likhet med Viesers design-rist i Kebony tre møter gjennomtenkt design og funksjonalitet i Lauha-produkter.

«Jeg streber etter hensiktsmessighet i designarbeidet mitt. Produktet må ha en motivasjon til å bli en realitet – både visuelt, funksjonelt og også kvalitetsmessig. Da jeg designet Vieser Lauha -produktene, strebet jeg etter klassisisme, som vil vare over tid, ikke bare når det gjelder materialene selv, men også når det gjelder estetikk. Jeg er også spesielt fornøyd med den høye kvaliteten vakre treverk. Når designprosessen har blitt nøye vurdert fra begynnelsen til de aller siste stadiene, skapes produkter som ikke bare har begrunnelse, men også mening, interiørdesigner Joanna Laajisto reflekterer.

Annika Jyllilä-Vertigans og Joanna Laajisto, foto Sofie Jokinen

Tidsbestandig og vakkert

Produktfamilien Lauha x Laajisto består av tre innredningsprodukter, en krakk med lagringsplass, et håndklestativ og en knaggrekke. Produktene egner seg til våtrom i hjemmet, men de kan like gjerne være en del av annen innredning.

«Det er av største betydning for oss at vårt merkevareløfte, Simply Smart Living, blir oppfylt i alt vi gjør. Kjernen i Lauha-konseptet er de samme faktorene som i selskapets grunnleggende idé om å kombinere ambisiøs design og kompromissløs funksjonalitet. Lauha er også en slags tilbakevending til våre østerbottenske røtter. Jeg er veldig fornøyd med de flotte resultatene av dette designsamarbeidet og ser frem til å se hvordan de vil bli mottatt, sier Annika Jyllilä-Vertigans, administrerende direktør i Vieser.

Vieser Lauha x Joanna Laajisto kolleksjon produkter:

  1. Vieser Lauha krakk
  2. Vieser Lauha håndklestativ
  3. Vieser Lauha knaggrekke

Produktene er tilgjengelige for salg i den online designbutiken Finnish design shop

Utforsk kolleksjonen

Vil du vite mer?
Marian Seppälä Marketing and Communications Manager +46 76 870 6889 marian.seppala@vieser.se