50 år med innovativt entreprenørskap og vekst

Som en del av PAREE Group feirer Vieser sin femti års lange reise.

Først i april 1973 i en liten finsk landsby Kauhajoki ble den aller første delen av selskapet grunnlagt. Opprinnelig ble det kalt Muovi-Serres, Jyllilä, Säntti Ky. Selskapets misjon var å løse kundenes problemer med innovative nye løsninger som kombinerte nye materialer og ny produksjonsteknologi. Kort tid etter ble gulvsluket fra Vieser født med et løfte om å forlenge livssyklusen til bygninger og erstatte støpejerns sluk som var utsatt for lekkasjer og forårsaket vannskader. Navnet på produktkategorien, Vieser, ble avledet med et Østerbottensk glimt i øyet, fra de finske ordene «viemäröintituotteita Serrekseltä» – avløps produkter fra Serres.

Siden den gang har vi vokst til en gruppe selskaper som spenner fra sluk til sykehusteknologi. Sammen er vi Paree Group. I dag feirer vi reisen og fremtiden sammen med alle søsterselskaper og våre grunnleggere!

«Vi har en utrolig historie og en sterk erfaring å trekke på: 50 år med vellykket virksomhet, på tvers av flere sektorer og geografiske områder. Vi har vokst fra en lokal enhet til en familie av selskaper med 450 ansatte og med innvirkning på global skala – det har vært en fantastisk reise og en verdt å feire. Likevel er det fortsatt mye mer interessant hva vi skal gjøre med de neste 50 årene og neste år, sier Annika Jyllilä-Vertigans, administrerende direktør i Vieser og familieeier i Paree Group.

Det finske selskapet Vieser produserer unike designrister og gulvslukløsninger av høy kvalitet til inspirasjon og glede for alle, fra profesjonelle aktører innen bygg og anlegg og interiørarkitekter, til forbrukere med hus eller leilighet. Produktene produseres i Österbotten i Finland helt tilbake fra 1973. Om lag syv millioner Vieser-gulvsluk er hittil montert, og Vieser har virksomhet i Finland, Sverige, Norge og Estland