Storheten befinner seg i detaljene

I Japan kaller de det Omotenashi. Den omfattende omtanken for detaljene som gir gjesten den perfekte opplevelsen. Det kan være følsomheten til en skyvedør som demper farten før den treffer karmen slik at den ikke gir fra seg uønsket lyd, det kan være den perfekte balansen mellom knivbladet og håndtaket på en kokkekniv eller det kan være den perfekte presentasjonen av en kopp te, der hver detalj i seremonien er ivaretatt.

Men det kan også være den finske designen av et gulvunderlag som hever en uunngåelig stund i hverdagen til noe som er ren nytelse og luksus.
Da Nils-Erik Svedberg og konen hans hadde fått sitt tredje barn og trengte å flytte til noe større, ble de så knyttet til det nye huset sitt at de følte at vi kommer aldri til å flytte herfra. Så da de skulle innrede huset og pusse opp badene var det nødvendig å tenke langsiktig og holdbart. Tidløse materialer med god kvalitet.
– Vi kjøper bare ting som vi virkelig vil ta vare på og leve med. Vi satser på fine ting som gjør oss glade, og så fant vi Vieser Square, som ingen av oss hadde støtt på før eller sett noe sted tidligere.
De følte med en gang at Vieser Square passet til deres stil og tanker på hvordan de ville leve, og likte spesielt godt at det var anderledes enn det de hadde støtt på tidligere.
– Bare den følelsen at du står på en stor treplate, ga meg assosiasjoner om å stå på en brygge ute i skjærgården og dusje, og det er en følelse som jeg gjerne vil ha når jeg står i dusjen om morgenen før jeg skal på jobben, sier Nils-Erik som er lege av yrke.

På linje med vår stil

Siden de først hadde funnet Vieser Square ble de nysgjerrige på Viesers andre produkter og bestemte seg for Vieser Line og installerte den i et annet bad.
– Det vi likte var at den var større enn det vi hadde sett på markedet før. Vi fikk også høre at den var enklere å vedlikeholde enn lignende rister og det kan nok være riktig, vi har ikke trengt å rense den like mye som andre avløp.
Nils-Erik forteller at de er fornøyde med hele opplevelsen med Vieser, fra første kontakt til ferdig installasjon.
– Vi fikk tidlig god kontakt med en av Viesers ledere som hjalp oss med bestillingen og leveransen, og han kunne også hjelpe våre håndverkere med hvilken rist og materiale som trengtes for en god installasjon.
Håndverkerne som gjennomførte installasjonen har gitt oss god tilbakemelding på produktene.
– Snekkerne meldte også tilbake at de var svært fornøyde med disse produktene og syntes de var enkle å arbeide med og installere på en god måte.

Vieser Square Kebony Bali edition

Et hjem for generasjoner

Sluttresultatet ble faktisk så godt som Nils-Erik og hans familie hadde sett for seg. Eller bedre. Det er nå tidløse baderom som er bygd for generasjoner, som hver dag senker litt lykke og luksus i den stressende hverdagen. Og kanskje er det i den der fullstendige kjærligheten til detaljene dette sitter. Det som japanerne kaller omotenashi og som vi kaller finsk design.
– Det er en glede å gå inn i dusjen og se ned på disse flotte materialene. Det ble et svært bra sluttresultat, sier Nils-Erik, og det er faktisk mulig å forestille seg at han tenker på den solrike bryggen i skjærgården med vannet fra utendørsdusjen sildrende over seg.

Vil du vite mer?
Per Arild Alfheim Area Sales Manager Norway +47 913 31 315 per@vieser.no

Referanser knyttet til prosjektet

Et tidløst bad bygget for generasjoner

Se presentasjonen