Slukrenne reddet baderomsdrøm

Reell transformasjon av baderommet i samarbeid med Muotoseikka-blogg.

Drømmen om store flis

Vilja, som er fagperson i kommunikasjonsbransjen, bor i et småhus-selskapslag hvor det oppstod en kjent situasjon, oppussing av våtrom. En oppussing kan bringe med seg mange restriksjoner for beboere så vel som føre til kollisjoner mellom deres egne og borettslagets eller sameies interesser.

Her hadde man en drøm om å få et baderom med store flis som ville skape en glidende og enhetlig overgang fra gulv- til veggoverflaten. Dette førte likevel til egne utfordringer for gulvsluket, fordi det kan være krevende å få en tradisjonell, liten slukrist til å passe visuelt sammen med store flis, noe som kan kompromittere enhetlige overflater.

Problemets løsning

Det eneste alternativet med store flis var altså å anvende slukrenner, men situasjonen var ikke så enkel likevel. I denne situasjonen kunne man ikke plassere slukrennen ved siden av veggen, og flisene var ikke tykke nok til å brukes sammen med den slukrennen som man opprinnelig hadde valgt. I tillegg skulle man ha måttet lage en helt ny VVS-plan, som ville økt oppussingsprisen betydelig.

Redningen fikk man i form av en årvåken entreprenør og meget erfaren flislegger. De kom på en idé om å anvende Viesers slukrenne som løste mange problemer i ett. Viesers slukrenne kan plasseres fleksibelt hvor som helst på baderomsgulvet, og man har ikke behov for noen avvikende sluksystem siden Vieser Line er kompatibel med alle Vieser-basissluk. Drømmenes baderom manglet altså bare siste finish.

«Funksjonaliteten økte på ordentlig, og i tillegg er Viesers slukrenne virkelig vakker. Det er nemlig så at når produktet både løser tekniske utfordringer og samtidig er visuell og vakker, ligger det en særlig vellykket løsning til hånds.»
Beboeren Vilja, innehaver av Muotoseikka-blogg

Det ferdige resultatet var verdt en nøye planlegging

Man hadde altså ingen behov for en ny VVS-plan, og alle involverte var overbeviste om at systemet fungerer. Temaet med store flis kunne videreføres også i badstuen. Mellom slukene laget man et felles fallområde, et såkalt grøftsystem.

Monteringen av Vieser-sluk begynte med at man gjorde en nøyaktig måling for plasseringen av gulvsluk hvor de skulle være. De tradisjonelle gulvslukene ble støpt i baderommet og i badstuen der de var planlagt å være. Etter dette laget den erfarne flisleggeren hellinger og støpte for hånd hele rommet. Utføring av hellingen gikk fra veggene mot slukene. Etter at vannmembranen var på plass kunne man begynne med flisleggingen, og den beleggbare Vieser Line-slukristen ble gjort med de samme flisene som på gulvet. Slik fikk man en enhetlig overflate. Resultatet ble praktfullt.

Sluk for et bekymringsfritt liv

Baderommet har nå vært ferdig en stund, og slukrennen har utført sin oppgave på en utmerket måte. Det brede sluket suger raskt vann bort fra gulvet, og vannet renner ikke utenfor dusjområdet. Den utmerkede gjennomstrømmingseffekten sørger for at sluket ikke behøver å rengjøres så ofte. Og når det blir tid for rengjøring, går det trygt og raskt.

Selv om man av og til noen ganger må lete etter oppussingsløsninger en stund før man finner, lønner det seg å holde fast på sine egne baderomsdrømmer. Hverdagens luksus kan det av og til være verdt å måtte fundere litt på. Også under denne oppussingen ble det bevist at Vieser virkelig er en fleksibel og enkel løsning til og med på et krevende sted.

Vil du vite mer?
Per Arild Alfheim Area Sales Manager Norway +47 913 31 315 per@vieser.no

Referanser knyttet til prosjektet

Privat bolig / Oppussing av et rekkehus i Helsingfors

Se presentasjonen