Minimalisme i huset ved sjøen

Tidligere NHL-ishockeyspilleren Ville Leino fikk sammen med sin ektefelle Eveliina Alanne realisert sin drøm om et hus ved sjøen, øverst på en klippe.

Deres hyttekompleks som går i ett med naturen, ligger på en klippe i Inkoo og omfatter fem separate bygninger. Dette fantastiske husprosjektet ble presentert i programmet Design by Lauri, TV – programme, (på finsk TV) som ledes av Lauri Ylönen. Parets ønske var en minimalistisk helhet, og det vakre og harmoniske sluttresultatet vitner nettopp om dette.

Eveliina Alanne er interiørarkitekt og har tryllet fram sin egen visjon: Den relativt mørke helheten som er spedd med interessante farger, fungerer svært godt sammen med de store vinduene og de klare linjene i interiøret. Vi kan nevne flere vellykkede og ganske modne valg som blant annet kjøkkenbenken i bronse samt soverommets store glassvegg med en gedigen utsikt over en enorm terrasse og videre til havbukten foran.

Til hovedbyggets to store baderom valgte paret Vieser Line slukrenner med slukrist som kan belegges etter eget ønske. Her er alle veggene i tillegg til gulvet og gulvristen belagt med lys grå mikrosement. Dette skaper en rolig og lavmælt stemning i det intimt belyste dusjhjørnet.

Slukene ble montert på den måten som er typisk for slukrenner, dvs. inntil veggen. Alternativt kan slukene monteres i nærheten av veggen eller midt på gulvet. Den store fordelen med Viser Line-sluket er nettopp det at kunden kan bestemme plassering av sluket kun ut fra visuelle hensyn, fordi alle monteringsalternativene er like enkle å utføre, samtidig som de er trygge og sikre med tanke på fuktisolering.

På stranden, i det separate badstubygget, er man omsluttet av japansk spastemning, både når det gjelder materialvalg og interiøret. Kronen på verket i badeseksjonen er den firkantede designristen Vieser Kebony i tre med mål 60 cm x 60 cm. Denne slukristen med navnet Vieser Square Kebony, Bali edition er et resultat av designsamarbeid mellom Lauri Ylönen, designer Saku Sysiö fra designbyrået Aivan og Vieser.

Den mørke Bali edition-risten med smale spiler er designet for å skape Bali-stemning i baderommet. Den store risten fanger blikket og inviterer til en hel baderomsverden i den japanske badekulturens ånd. Denne samme atmosfæren kan man finne i Viesers inspirasjonstemaer, blant annet Oriental tema som er basert på disse krydderinspirerte fargene og materialene. Temaene er laget for å gi inspirasjon og et godt utgangspunkt for forskjellige interiørstiler i baderomsinnredningen. Her velger man bort tradisjonelle og velkjente valg og bruker istedenfor modigere, mer særpregede løsninger som gjenspeiler og viser fram personligheten.

I Leinos og Alannes strandnære hjem ble Vieser-løsninger valgt til alle gulvsluk i alle baderom sammen med tilhørende designrister. I programmet som ble vist på den finske TV5-kanalen høsten 2019, fikk man også se detaljene til Vieser One-gulvsluket presentert av Viesers salgssjef Kai Setälä.

Vieser Square Kebony, Bali edition-rist og en separat støpeform kan kjøpes i VVS-nettbutikk. LVI -verkkokaupassa og Style Design nettbutikk Style Design verkkokaupassa. I de samme nettbutikkene finner man alle Viesers designristalternativer. Ved større bestillinger kan man henvende seg til vårt prosjektsalgteam, og her kan man også få direkte kontakt med Viesers salgsavdeling.

Oversiktsbilder på stedet: Kuvagalleria Kotka

Bilder av baderommene: Lauri Laukkanen


Vil du vite mer?
Per Arild Alfheim Area Sales Manager Norway +47 913 31 315 per@vieser.no