Karrig og vakkert i Kotka skjærgård

Baderom etter beboernes ønske. Kameratene Tommi Korpela og Kari Hietalahti realiserte sin drøm om en fiskehytte i havgapet.

Skuespillervennenes unike fritidsbolig, som ble presentert i programmet Design by Lauri på den finske fjernsynskanalen TV5, ble produsert av moduler på fabrikken, levert som ferdigelementer og plassert i øyas mektige sjølandskap. Det moderne huset designet av Lauri Ylönen har funnet sin naturlige plass på det karrige svaberget på Rankki øy, med sitt skandinaviske minimalistiske interiør.

Både Korpela og Hietalahti er opptatt av to viktige verdier, nemlig økologi og respekt for naturen, og disse kommer godt til syne i alle detaljene og valgene som er foretatt. Ferieboligen består av separate bygninger som er bundet sammen med en stor terrasse.

Badstu- og baderomsseksjonen ligger separat for seg selv og byr på best mulig badstuopplevelse. Skjærgårdsnaturen med svaberget trenger seg nesten inn i huset gjennom de store vinduene. Det gjør at både sjøen og svaberget blir en del av huset. Flisene i baderommet og i toalettene gjentar svabergets stripete mønster, mens det store og ensfargede flisgulvet i baderommet skaper romfølelse. I gulvet, nesten usynlig, ble det installert to Vieser Line slukrenner som kan flislegges.

I denne boligen ønsket beboerne å velge rolige overflatematerialer og heller fremheve den omkringliggende naturen. I Rankkis fiskehytte kan man konsentrere seg i ro og mak om fisket, beundre det vakre landskapet rundt eller nyte et godt selskap uten bekymringer i og med at også Vieser sluket er nesten vedlikeholdsfritt. Det er designet for å være selvrensende og når rengjøring på lang sikt en gang blir aktuelt, vil også den kunne utføres i en håndvending, uten spesielle kunnskaper eller verktøy.

Vieser Line slukrenne kan leveres ferdig flislagt med gulvflis etter eget ønske eller belagt med en passende masse, f.eks. mikrosement. Slukristen kan gjemmes inn i gulvet eller om ønskelig kan den fremheves med en flis eller med et belegg i en annen farge. I Vieser sortimentet finner man også rustfrie designrister i mattsort.

Alle slukrister leveres i forskjellige lengder. Kunden kan velge rist av rent visuelle grunner fordi alle alternativene er like trygge når det gjelder vannisolasjon og funksjonalitet – og alle er kompatible med Viser One gulvsluk. Vieser One gulvsluk er enkelt og trygt å installere og brukerne vet å sette pris på den fremragende avrenningskapasiteten som innebærer at vannet renner raskt og effektivt til sluket og vekk fra baderommet.

Bilder: Kuvagalleria Kotka

Vil du vite mer?
Per Arild Alfheim Area Sales Manager Norway +47 913 31 315 per@vieser.no