Baderom som fyller innredningens vilkår

På sommeren 2020 kunne man i en bostedmesse i Tusby beundre mange inspirerende baderom. Baderommene i messehuset Pikkupolku Moderni inneholdt dristige og kreative løsninger.

Innredningsdetaljene i Pikkupolku Moderni-huset besto mye av tre og med rikelig med farger. Messehusets baderom anvendte linjegulvsluk på en leken måte, slik at det bærende temaet i dette huset var innredning som vakker helhet.

På nedre etasje fortsatte de kantete grå flisene over slukristen og gjemte det avlange Vieser Line-gulvsluket i flismønsteret på en morsom måte. Den belyste sjampohylla i fordypingen kom godt frem da flisbelegget kunne fortsette enhetlig. Dette ble mulig takket være den uniforme hellingen i gulvet som i dette baderommet ble mot den bakre veggen. Slik kunne man fortsette fra dusjområdets vegg til gulv med hele fliser og enhetlig mønster.

I baderommene i øvre etasje så det først ut som om det ikke var noen gulvsluk i det hele tatt. Gulvslukene er utført innovativt med hjelp av mattsvarte Vieser Line-linjegulvsluk av rustfritt stål som går i ett med gulvet. Gulvslukene følger badstuens glassvegg og befinner seg mellom dusjområdet og badstuen. Gulvhellinger mot gulvsluklinjen mellom dusj og badstue har gjort det mulig å utføre et vakkert gulv med store flis i dusjområdet.

På bildet glimter den nesten usynlige linjen med svarte linjegulvsluk under badstuebenken.

Baderommene i huset er gjennomført med det visuelle som førsteprioritet. Det er tatt valg der man slipper å måtte kutte store flis rundt gulvsluket eller gjør selve sluket til et synlig element. Denne tilnærmingen fungerer særlig godt når baderommet designes med andre større helheter eller detaljer som blikkfang.

En glassvegg fra gulv til tak deler Pikkupolku Modernis baderom i et dusjområde i dempede fargetoner og en vakker badstue i lyst tre. Baderommet i nedre etasje er en rolig helhet der det friske, kantete flisbelegget og den belyste hylla får frem romfølelsen.

Selv om linjegulvsluket vanligvis blir plassert ved siden av veggen, fins det mange alternativer for plassering. Alle monteringsmåter er like funksjonssikre og trygge når det gjelder vannisolasjon. Kunden kan faktisk velge plass for sluket av rent visuelle grunner. I baderommet trengs kun ett gulvsluk fordi Vieser One gulvsluk som er kompatibel med Viser Line-løsningen, har en ekstremt effektiv avrenningskapasitet som er mer enn tilstrekkelig for to dusjer.

Er du VVS-planlegger eller -montør? Vieser Line er lett å montere, og løsningen er bekymringsfri og velfungerende å leve med. Det er lang tid mellom hver rengjøring, og når gulvsluket en gang skal rengjøres, går det enkelt og greit. Bli kjent med montering av det avlange Vieser Line-gulvsluket med en kort monteringsanimasjon som utkrystalliserer og viser hovedfasene i monteringen.