Hotel Runo vekker begeistring i Borgå

Ved porten av gamlebyen ble det åpnet et vakkert boutique-hotel

Interiør er en severdighet i seg selv

I løpet av sin hundreårige historie har Valtimo-huset i gamlebyen Borgå opplevd mye. Huset har fungert som boktrykkeri, bank og også som kinosal. Nå har huset fått et herlig nytt liv da det nye boutique-hotellet Runo åpnet dørene sine i begynnelsen av sommeren.

Allerede den historiske bygningens fasade inviterer til å stige inn, og interiøret som er designet av Joanna Laajisto er virkelig en severdighet i seg selv. De historietroe detaljene og stilige helhetene glir i hop til et fortryllende resultat som samtidig er avslappende og hjemmekoselig.

Store flis flott forent

Den samme stilen fortsetter i Hotel Runos rom der gjestene kan oppleve en utsøkt harmonisk atmosfære. Rolige overflater og stilfulle detaljer bringer et snev av luksus i baderommene.

I dusjområdet ble det valgt finske Vieser Line-slukrenner. De flisbelagte slukristene glir elegant i ett med helheten. De store livlige veggflisene fortsetter på gulvoverflaten, og Viesers slukrenne gjorde det mulig å danne en sømløs helhet. Gulvsluket gjør jobben sin uten store fakter, klanderløst og ubemerkelig.

«Da jeg valgte flisbelagte slukrenner var det ikke et stort utvalg, men behov for vedlikehold, tekniske montering og estetikk sto sentralt. Målt med disse kriteriene var Vieser det sterkeste alternativet, så vi bestemte oss for dem.

Senere fant vi flere andre Vieser-slukmodeller, som passet perfekt for ulike behov i våre ulike rom. Viesers salgs- og kundeservice har også vært imøtekommende.»

Erkka Hirvonen, CEO & General manager
Runo Hotel

Finlands mest innovative «kaldvannsbasseng»

På loftet til Hotel Runo fins det en virkelig perle, Attic Sauna, med en landsens badstueopplevelse som er tilgjengelig for alle gjester. Også i dette stemningsfulle rommet er det fullt av estetiske og oppfinnsomme detaljer.

I dusjområdet har man laget et smart «kaldvannsbasseng» i form av en spanndusj. Som kronen på verket har gulvsluket Vieser Square-designrist av accoya-tre. Rommet gir næring til alle sanser – hva ville være mer idyllisk for en badstuebader enn å stå på en varm og behagelig trerist samtidig som en kald foss forfrisker mellom rundene badstuen.

Skjønn forening av forming og funksjonalitet

Formgiving har alltid vært en del av all vår virksomhet. Som man også her kan konstatere er at slukristen ikke bare er en teknisk løsning, den kan også være en del av en visuelt slående helhet – en vakker og tidløs formgivingsprodukt.

Selv om vi til tider satser på dristige design-valg som ikke er mainstream, har vi aldri vært villige til å kompromisse på funksjonaliteten. På et hotell får denne egenskapen en enda viktigere rolle. Baderomsløsninger må være funksjonssikre og lette å vedlikeholde. Denne funksjonaliteten danner et grunnlag til både våre designrister og våre sluker til å stole på som er under dem.

Lette å montere, enkle å rengjøre.
Vi er stolte over å kunne bidra med vårt i denne vakre og historiske helheten.

Vil du vite mer?
Per Arild Alfheim Area Sales Manager Norway +47 913 31 315 per@vieser.no